• Computeres szemvizsgálat, kontaktlencse illesztés, orvosi és computeres hallásvizsgálat és hallásgondozás. Érdeklődjön személyesen vagy a +36 (68) 419 711-es telefonszámon!

Látásvizsgálat

A Soke Optikában a Computeres látásvizsgálat korszerű digitális eszközök használatával történik. Ezen precíziós műszerek alkalmazása nagy pontossággal teszi lehetővé a korrekciós igény (Dioptria) meghatározást. Indokolt esetben 3 Dimenziós látásvizsgálatra is van lehetőség, ilyen esetekben a két szem állása és az általuk látott térbeli kép egyidejű vizsgálata történik. Amennyiben ilyen vizsgálatra van szükség, akkor az időben lehet elhúzódóbb, mint egy hagyományos látásvizsgálat. Megkérjük a kontaktlencse használókat, hogy vizsgálat előtt minimum 24 órával korábban már ne viseljék azokat!

Látásvizsgálat Orosháza

Foglaljon időpontot!

Bejelentkezés és további információ személyesen üzletünkben: 5900 Orosháza, Kossuth u. 10-12, illetve a következő telefonszámok bármelyikén: +36 (68) 419 711, +36 70 643 8455 vagy honlapunkon keresztül az alábbi gombra kattintva lehetséges.

Időpontfoglalás

Távoli látóélesség ellenőrzés

A hazai lakosság több mint 50%-át érinti, hogy nem lát elég jól. Sok esetben nem is tud róla, az akinek egyébként dioptriás segítségre lenne szüksége, mivel, vagy nem is volt, vagy nagyon régen (több éve) szemvizsgálaton. Jellemző, hogy nem is feltétlenül van látáspanasz, hiszen egyrészt egy esetleges romlás nem percek alatt megy végbe, hanem, akár évekig elhúzódó jelenség, amihez (kis dioptriák esetén) van idő hozzászokni. Ettől még adott esetben, maga a jelenség létezik, nem lát igazán jól, vagy erőltetett azt éleslátás – ami megterhelő és fárasztó – mindössze így nem feltétlenül derül ki idejekorán. Így tulajdonképpen mindenkinek javasoljuk a rendszeres látásvizsgálatot.

Mikor érdemes látásvizsgálatot kérni:

Olvasási nehézségek ~40 éves kor felett

Az idő előrehaladtával (amennyiben nincs szükség semmilyen távoli dioptriakorrekcióra) előbb-utóbb olvasási nehézségeket tapasztalhatunk közeli apró betűméret esetén. Jellemző, hogy „nem elég hosszú a kezem” és a „korábban ezeket nagyon is könnyedén el tudtam olvasni”. Nos, ezek teljesen normális, jellemzően életkornak megfelelő jelenségek. A szemlencse az évek folyamán egyre fokozódó mértékben válik rugalmatlanná, így okozva olvasási problémákat. Amennyiben a látásvizsgálat során sem derül ki egyéb látásprobléma, akkor ez jellemzően egyszerűen orvosolható jelenség. Megoldást jelenthet rá az olvasó- vagy munka-szemüveg, de akár a multifokális szemüveg is.

Fényérzékenység: Nem probléma!

Amennyiben ilyen jellegű problémára utaló jel merül fel, akkor napjainkban több nagyon jó megoldás közül lehet választani:

A Soke Optika több évtizedes tapasztalatára rábízhatja magát, hiszen a szemüvegkeret és hozzá a lencse kiválasztása is egyénileg történik, minden esetben.

Miópia gyermek és fiatalkorban – a rövidlátás fokozódásának kezelése

A modern kor igényeinek megfelelően foglalkozunk Miópia menedzsmenttel is. Ezek a szemüveglencsék (pl. HOYA MiYOSMART®, ZEISS MyoCare®) klinikai tesztek sorozatán végighaladva igazolták hatásosságukat a fiatalkori fokozódó szemromlás terén. Képesek jelentősen mérsékelni (bizonyos esetekben akár megállítani az egyre nagyobb távoli korrekciós igényt) így biztosítva a lehető legteljesebb felnőttkori látás- és életminőséget.

Látásvizsgálat után

A mért adatok és az egyéni viselési igények ismeretében mindenkinek tudunk olyan személyre szabott vizuális megoldást javasolni, mely a lehető legtökéletesebb számára. Lehet az akár távoli szemüveg, olvasó szemüveg, multifokális szemüveg, fényre sötétedő szemüveg, vékonyított szemüveg, napszemüveg, dioptriás napszemüveg, polarizált napszemüveg, bifokális szemüveg, vagy ezek számos kombinációja.

Ezeken túlmenően természetesen kontaktlencse forgalmazással is foglalkozunk. Megkérjük a kontaktlencse használókat, hogy vizsgálat előtt minimum 24 órával korábban már ne viseljék azokat!

A kifejezetten nagy dioptriával rendelkező szemüvegek esetén szintúgy fontosnak tartjuk a lehető legesztétikusabb megjelenést, valamint a lehető legjobb optikai teljesítményt. Ezért a leginnovatívabb szemüveglencse gyártók (pl. HOYA, ZEISS) kiemelkedő tulajdonságú optikai lencséit forgalmazzuk, melyekre akár évek múlva visszatérve is szívesen fog esni az elégedett viselő választása.

Fontos, hogy ugyanilyen körültekintő alapossággal járunk el szemüvegkeret választás során is. Természetesen amennyiben van olyan szemüvegkeret típus mely ugyanolyan jól illeszkedik a próba során és kényelmes, mint amennyire pontos és precíz munkával optikailag is kivitelezhető a legjobb korrekciós teljesítmény, akkor az a szemüveg bátran választható. Mi biztosan olyan szemüveget ajánlunk, ami a fentieknek megfelel.

HOYA Center & Zeiss Partner Optika Orosháza

Üzletünk hivatalos Hoya Center Optika így HOYA, HOYA MiYOSMART, Hoyalux ID multifokális- és Sensity fényre sötétedő - szemüveglencse forgalmazó.

Orosháza Hoya

Üzletünk hivatalos Zeiss Partner Optika így ZEISS, ZEISS MyoCare, Zeiss Progressive SmartLife- és PhotoFusion fényre sötétedő - szemüveglencse forgalmazó.

Orosháza Zeiss

Amennyiben a látásvizsgálat során gyanú merül fel a retina területét érintő elváltozásra, optikánkban lehetőség van a szemfenék pupillatágítás nélküli állapotfelmérésére is.

NextSight NEXY digitális funduskamera

A NextSight NEXY digitális funduskamera segítségével nagy felbontású képet készítünk a szemfenék különböző részeiről, ezt kiegészítve a látásvizsgálattal. Ezen adatok segítségével teljesörű diagnózis állítható fel szemünk állapotáról. A cukorbetegséggel, magas vérnyomással, makuladegenerációval élőknek nagy jelentőségű ez a vizsgálati berendezés.

A vizsgálat gyors, fájdalommentes, pupillatágítás nélkül végezzük. Természetesen a vizsgálat külön is kérhető térítés ellenében.

Foglaljon időpontot!

Bejelentkezés és további információ személyesen üzletünkben: 5900 Orosháza, Kossuth u. 10-12, illetve a következő telefonszámok bármelyikén: +36 (68) 419 711, +36 70 643 8455 vagy honlapunkon keresztül az alábbi gombra kattintva lehetséges.

Időpontfoglalás